HIP-HOP Streetdance

Leírás

No Control Dance Group
All Styles Hip-Hop & Streetdance Team
LEADER & CHOREOGRAPHER
HUNGARY

Kálmán Károly

Kálmán Károly táncpedagógus vagyok.
Egészen gyerekkorom óta sportolok, nagyon sok sportot kipróbáltam, a tánccal való találkozásomat édesanyámnak köszönhetem, aki egyik nyáriszüneteben beíratott egy standard-latin tánctanfolyamra. Itt vette kezdetét a tánc szeretete az életemben. Kezdtem a latin táncokkal, majd hamarosan áttértem a modern táncok világába, így elsajátítva a balett és a jazz alapjait is, ezután érkezett a HipHop műfaj. Tizenévesen kezdtem el táncolni és azóta is ez az életem. A tánc, számomra egyenlő az önkifejezéssel. Szeretném, ha ezt az életérzést, amit a zene és a tánc ad átadhatnám a tanítványaimnak.

Jelenleg a No Control hip-hop tánccsoport vezetőjeként és koreográfusaként tevékenykedem a Violin Alapfokú Művészetoktatási Intézmény táncpedagógusaként. Ez a dunaújvárosi csoport immáron 20. éve foglalkozik az utcatáncokkal és látványos és dinamikus műsorokkal próbálja átadni az utcai táncok életérzését a nézőközönségnek. Óráimon a stílusok keveredéséből, úgymint hip-hop, house dance, lyrical, jazz, locking, popping stb. hozzuk létre korunk egyik legirányadóbb táncstílusát, a New Style-t.
Cél, hogy elsajátítsunk egy olyan stílust, melyet Mi saját magunk formálunk, alakítunk és alkotunk.

Kiknek szólnak az óráim?
Óráimra kezdő, középhaladó és haladó táncosokat (lányokat, fiúkat is) egyaránt várok, illetve  mindenkit, aki mozogni szeretne és szereti a pörgős, trendi zenéket.

Mire számíthattok?
Hangulatos és változatos koreográfiák az órákon. Célom, hogy megismertessem a hip-hop tánc  lényegét minden táncolni vágyóval, a kezdőknek átadjam az alapokat, a középhaladós táncosokból pedig kihozzam a legtöbbet. Folyamatosan képzem magam különböző workshop-okon és a jövőben is szeretnék eljutni minél több workshop-ra, ezzel fejlesztve saját tudásomat, amit a tanítványoknak is tovább adhatok.

…DANCE IS MUSIC MADE VISIBLE…
.:: LET’S GO DANCING – DABAS ::.